dimarts, 25 d’agost del 2009

HOSPITAL DE SANTA CATERINA

Foto de Baget, a la nit amb lluna

Com cada setmana els dilluns vaig a l,Hospital de Santa Caterina. Allà intenten fer més passable la vida dels que tenim malalties neurològiques i degeneratives, com son l,Esclerosis múltiple i la Esclerosis Lateral Amiotròfica. Es treballa la musculatura principalment de les extremitats, cames i braços i també fan controls psicològics i neuropsicològics, així com las habilitats amb les mans. També t'ensenyen a treure'n el màxim rendiment del recursos tals com mantenir l,equilibri, o com aixecar-te en cas d,una caiguda.
T'aconsellen per si t,has de posar una fèrula al peu, o t,has de comprar unes crosses o una cadira de rodes. Són un grup de gent amb molt bona voluntat i ganes de fer a pesar de les moltes i diverses limitacions que tenim tots els que anem allà. Molts del exercicis que es fan després és convenient repetir-los a casa els altres dies.
Ara i en el meu cas concret, la setmana vinent m,en vaig a fer un viatge, i m'han aconsellat que m,enporti una cadira de rodes, encara que de moment no la necessito, però pot ser molt útil i convenient per evitar caminar en excés i cansar-me massa. Ja que les meves possibilitats de caminar són bastant limitades, amb la cadira de rodes es pot fer tot molt més còmode.
I a més per no haver de fer una despesa ara per comprar-la, me,n deixen una, i així també puc anar-m'hi familiaritzant, que no és poca cosa.
Però mai tot pot ser perfecte, i ara resulta que la cadira té una roda punxada, i s,ha de portar a la ortopèdia per arreglar, i el temps apreta, per que dilluns a primera hora ja marxem.
Solució a la Fundació Catalana d, e.l.a. que allà me,n deixen una altre. o sigui que ara en tinc dues.
En propera ocasió ja explicaré l,experiència personal del viatge amb cadira de rodes.
Fins desprésssssssss!!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. sera tota una experiencia akest viatge , tant per mi , com per l'Alba , com per tu mateix , k tot vagi molt be i ens serveixi per fer altres viatges

    ResponElimina
  2. Un nou paratge, una nova experiència molt esperada i desitjada... serà fantàstic i meravellós...

    ResponElimina