dilluns, 12 d’octubre del 2009

Cinema

Ahir vaig anar a veure la pel.licula "AGORA", i per mi "chapo" per l,Amenábar. Una superproducció digne dels millors. I.... vaig descobrir una cosa que no sabia, i és que la famosa Biblioteca d, Alexandria, la va destruir el fanatisme dels Cristians de l,época, junt amb tot el llegat dels savis de l,antiguitat. I com és habitual pel poder d,uns quants, que utilitzant la religió i el nom de Déu, son capaços de matar i destruir tot el que calgui, i després són considerats Sants i Doctors de l,esgésia.
Suposo que alguns diran que és una pel.licula anticristiana, però a mi em va semblar el tema tractat amb molta cura i referit a la veritat del que va passar.

2 comentaris:

  1. a mi tambe em va agradar molt la peli . i la meva reflexio es " quants coneixements ,estudis , avenços , obres literaries ..... es van perdre per uns fanatics?????? , quantes vegades al llarg dels segles els homes han matat , destruït...fent servir el nom de Déu????

    ResponElimina
  2. A Roma ja hi ha problemes per la seva distribució...
    Ipazia va prefeir esser assassinada que renunciar a la seva llibertat de pensament... gairebé com en els temps moderns... (obviament la meva és una reflexio cinica i un pensament que es refereix tant a la esglesia com a qui dirigeix el món en altres vessants).

    ResponElimina