dimarts, 23 de febrer del 2010

Estic indignat i emprenyat

Avui he anat a recollir una carta certificada que m’ha enviat la Generalitat.
La cosa comença a finals de Setembre de l’any passat, quant vam presentar els papers necessaris per demanar una ajuda a la Generalitat per fer una adaptació de l’embraga al cotxe amb motiu de la meva malaltia.
La carta certificada venia a dir després de cinc mesos que la meva sol•licitud havia estat denegada per motiu de superar l’indicador de renda de suficiència de Catalunya. Aquesta és de 569,12 euros mensuals. I jo em pregunto, algú em pot dir si amb aquesta renda es pot tenir cotxe per adaptar?. Algú em pot dir a on son i a on van les ajudes?. Això si. Els polítics s’omplen la boca parlant d’ajudes. Fan mèrits per sortir sempre a la foto firmant decrets d’ajudes. Moltes ajudes de paraula. Jo sóc un ciutadà nascut a aquest país fa 59 anys, vivint i treballant sempre aquí. I el més important pel que estem parlant, havent cotitzat a la Seguretat Social, durant 45 anys, i pagant religiosament tots els impostos.
Però senyors, permeteu-me un segon, vaig a encendre una cerilla per encendre un ciri, i buscar en la meva foscor les ajudes que tant parlen el polítics. Serà que m’hauré de posar un mocador al cap i un vel a la cara per demanar-la?.
Després de llegir la carta de la Generalitat, he anat a la plaça a reflexionar i a prendre un cafè. Havia unes vuit o deu persones per allà assegudes. De les quals quatre eren d’origen magrebí. Eren les 12 del migdia. Casualitat???.

3 comentaris:

  1. Ufffff ....

    Com el temps almenys no et falta els hi envies milers de mails amb virus :-)

    A les 12 de migdia hi ha poca gent que es pot permetre el luxe d´anar a fer el caffè a la plaça... tret dels que no treballen i tenen rendes de 0 euros i que per tant poden xupar i pagar-se un caffè amb diners dels ciutadans o qui per motius altres no pot treballar i s´ho ha de pagar amb els seus !!

    En fi, la globalització no ha estat una bona idea pels que viviem més o menys discretament... !!

    ResponElimina
  2. Te entiendo perfectamente. Las ayudas van a los inmigrantes o a gente que está en la miseria más absoluta. Los ricos no necesitan ayuda. La gente de clase media nos comemos los mocos y vivimos como podemos, porque ni ayudas ni nada. ¿Será que el presupuesto que se destina a estas cosas es minúsculo? Yo me moría por una plaza de guardería municipal para mis gemelos pero mi renta se pasaba, además yo no trabajaba. En las listas de admitidos todos se llamaban Mohamed, Yasmina y Osvaldo Javier... No me he muerto, tal vez ellos lo necesitaban más que yo. Pero no deja de ser indignante. ¿Dónde están las ayudas, cómo tú dices?
    Lo siento mucho, amigo y mucha suerte.
    Siento no hablar catalán.

    ResponElimina
  3. Llop, tú no pares de pedir lo que en justicia te pertenece!!

    Besito

    ResponElimina